Sanel Mahmutović iz Vogošće, mjesta kod Sarajeva, smatra da je postupio ispravno kada je 17. novembra izlio boju na spomen-ploču s imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, postavljenu u mjestu Vraca, u opštini Istočno Novo Sarajevo, piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

– Ja sam to rekao i u Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo – kazao je 31-godišnji Mahmutović za RSE po izlasku iz policijske stanice u srijedu, 1. decembra.

Mahmutović objašnjava da je priveden tako što je poziv od policije u Istočnom Sarajevu dobila njegova nevjenčana supruga.

– Oni su poslali poziv mojoj supruzi da se javi ovdje u 10.15 sati, u utorak. Ja sam je dovezao ovdje i onda sam priveden, tako da tek moram čuti od supruge zašto su nju zvali i šta su joj rekli – pojašnjava.

Inače, policija entiteta RS ne može privoditi osobe u entitetu Federacija BiH, gdje živi Mahmutović.

Brat Muharem čekao je Sanela ispred stanice u Istočnom Sarajevu.

Za RSE kaže kako smatra da je riječ o nezakonitom privođenju. Kaže da je “Sanelu spremljena klasična sačekuša”.

– Nije dobio poziv da se javi, trebali su mu poslati pismeni dopis. Snaha je dobila poziv, ona je otpraćena, a njega su uhapsili – kaže Muharem Mahmutović.

Sanel kaže da je boju na spomen-ploču izlio, jer je “imao svoje privatne razloge”, ali najviše, “jer je riječ o ratnom zločincu”.

– Čitava situacija u Bosni i Hercegovini. Medijska kampanja… – kaže on, dodajući da su u policijskoj stanici bili korektni, jer je “to učinio musliman, pa su bili ok”.

Sanel kaže i da je ispitan bez advokata, koji je došao naknadno u policijsku stanicu. Također, smatra da nije trebao biti zadržan 24 sata.

– Rekli su mi da sam počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe imovine. Trebali su me pustiti sinoć. Ne znam zašto nisu, danas ću se raspitati, i s advokatom vidjeti zašto su me držali – rekao je Mahmutović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…