Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta danas je sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i predstavnicima firme Euroasfalt Munirom Ramićem i Jasminom Bučom potpisao Ugovor o izgradnji spoja IX transverzale sa autoputem A1.

Ministar saobraćaja rekao je kako je ugovor dokaz da će vlast u Kantonu Sarajevo nastaviti s poboljšanjem cestovne infrastrukture u glavnom gradu BiH.

“Današnje potpisivanje Ugovora dokaz je naše opredjeljenosti da nastavimo sa važnim infrastrukturnim projektima u Kantonu Sarajevo koji će poboljšati stanje na sarajevskim ulicama kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju i saobraćajnim gužvama”, rekao je ovom prilikom ministar Šteta.

Ugovorom je predviđena izgradnja četiri trake od kružnog toka na IX transverzali, koji je trenutno u izgradnji, do kružnog toka na autoputu A1.

“Dugoročnim rješenjima i velikim infrastrukturnim projektima možemo riješiti probleme koji postoje u našem kantonu. Ovim projektom dvije cjeline Novog Grada bit će spojene i značajno će promijeniti stanje na sarajevskim ulicama”, dodao je ministar Šteta.

Ugovor je, kako je saopćeno iz Ministarstva saobraćaja KS, potpisan u skladu sa pravilima i procedurama EBRD-a, a vrijednost projekta iznosi 3,9 miliona eura.

“Ministarstvo saobraćaja KS i Direkcija za puteve KS su do sada u izgradnju IX transverzale uložili 14 miliona KM”, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…