Sarajevska policija je sinoć od 22,45 do 03,15 sati, preduzimajući mjere i radnje na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “Botanika”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u ulici Humska, općina Novo Sarajevo izvršila pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koju koristi lice E.K., rođen 2001.godine u Holandiji, nastanjen u Sarajevu, kao i putničkog motornog vozila koje koristi navedeno lice.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane i 106 stabljika visine od 50 do 160 cm koje asociraju na biljnu vrstu cannabis sativa i 2,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također od E.K. su oduzeta 4 mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

E.K. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivotvorenje isprave, nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj krininalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Akciju Botanika su obavili policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…