Potrebno nam je da se svi akteri u ovoj zemlji ponašaju na najkonstruktivniji način, kazao je Javier Colomina u Sarajevu

Zamjenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku Javier Colomina je jučer, u razgovoru s članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i članovima Delegacije PSBiH u PS-u NATO-a, kazao da se saradnja između NATO-a i BiH nastavlja, te da su BiH i region od “strateškog značaja za nas”.

Naglasio je da je na samitu ministara vanjskih poslova članica NATO-a u Rigi izražena zabrinutosti zbog tenzija u regionu, kako na Kosovu, tako i u BiH, ali da je istaknuta i snažna podrška suverenitetu, teritorijalnom integritetu BiH, te multietničkim institucijama, uključujući Oružane snage BiH.

– Mi smo odlučili da ćemo povećati politički angažman NATO-a na zapadnom Balkanu. To je razlog zašto sam ovdje, da prenesem tu poruku vrlo jasno. Dakle, da smo tu da podržimo BiH u njenom reformskom procesu, koji obuhvata i ekonomsko-političku i vojnu oblast, naveo je Colomina, koji se jučer sastao i sa predsjedateljem Povjerenstva za suradnju s NATO-om BiH Josipom Brkićem i ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…