BIH

Saobraćaj usporen širom BiH: Raskvašen snijeg i poledica na kolovozuNa graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz slabiju frekvenciju vozila. Skreće se pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Na planinskim prevojima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca.

Dodatne poteškoće vozačima na putu Ripač-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča pričinjava jak vjetar, koji formira snježne nanose.

I u nižim područjima Bosne ima raskvašenog snijega ili poledice na kolovozu, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje-Plužine, pa vozače koji namjeravaju putovati u Crnu Goru molimo da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje, navedeno je jutros iz BIHAMK-a.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top