Vlasnici poznatog banjalučkog motela „Golden Card“ u Banjaluci decenijama svoje poslovno carstvo šire preko objekata koje su bespravno izgradili i za koje nemaju građevinske dozvole. Godinama su gradili bukvalno kako su htjeli, a realizujući svoje ideje i poslovne planove često su radili na štetu Grada i građana.

To dokazuje i slučaj u ulici Dragana Bubića u naselju Lazarevo gdje je ova firma otela trotoar od građana, ogradila ga željeznim stubićima i koristila ga kao dio svog privatnog parkinga na kojem je, da apsurd bude veći, nezakonito naplaćivala parkiranje za koji nisu imali građevinsku dozvolu.

Nakon što su mjesecima vršili pritisak na novu gradsku administraciju, inspekcijski organi su izašli na teren, a trotoar je preko noći oslobođen.

Međutim, nelegalni parking za koji postoji rješenje o rušenju i dalje se koristi i naplaćuje. Oni koji su ga napravili rušenje odgađaju postupkom legalizacije koji su pokrenuli prije dvije godine, a koji je još u toku.

Ono na šta mještani sumnjaju, a potkrepljuju obimnom dokumentacijom koju su prikupili, jeste to da porodica Arežina, u čijem je vlasništvu „Golden Card“, ima jake veze u Gradskoj upravi, jer im se tolerišu brojne nezakonitosti.

Njihovu sumnju podgrijava i to što su iz gradskih arhiva misteriozno nestali spisi koji bi to mogli dokazati.

Podaci do kojih je portal CAPITAL došao pokazuju kako je malo toga što su Arežine radile bilo u skladu sa zakonom.

Nakon što je 2015. godine izgrađena ulica Dragana Bubića, pješaci su se mogli kretati samo lijevom stranom ako se posmatra ulaz iz Srednjoškolske ulice, jer je imala trotoar.

Na desnoj strani nije bilo staze za pješake. Onaj ko je planirao ići tom stanom sapleo bi se o metalne stubiće kojima je omeđen ranije izgrađen parking u vlasništvu firme „Golden Card“.

FOTO: Capital

Preciznije, pješak koji je išao tom stranom morao je da ide desnom saobraćajnom trakom ili da prolazi kroz parking prostor.

Treće opcije nije bilo, osim da se prijeđe na suprotnu stranu ulice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…