ZDRAVLJE

SAMO 30 DANA BEZ ALKOHOLA MOŽE VAM PROMIJENITI ŽIVOT: PROMJENE POČINJU UNUTAR SAT VREMENAOtprilike 40 miliona Amerikanaca trenutno sudjeluje u ‘Sober October’ trendu.

Popularni trend potiče na čitavi mjesec bez alkohola s ciljem poboljšanja zdravlja, prenosi Daily Mail.

No, što se to zapravo događa u tijelu nakon što osoba provede 30 dana bez alkohola? Stručnjaci tvrde da pozitivne promjene u organizmu počinju odmah i to već unutar sat vremena od prestanka konzumacije alkohola.

Kada konzumirate alkohol, on ulazi u probavni sistem i putem krvi se širi po tijelu. Za vrijeme alkoholiziranog stanja, krvne žile se stišću, što uzrokuje porast krvnog tlaka. Istovremeno, alkohol utječe na mozak, uzrokujući osjećaj euforije i inhibicije, ali također utječe na naše misli i osjećaje.

Alkohol također utječe i na mjehur, a osobe s problemima zbog prekomjerne konzumacije alkohola, često doživljavaju anksioznost u trenutku kada prestanu piti.

Nakon što alkohol napusti krvotok, počinje se vraćati normalna funkcija jetre. Tijelo se postupno trijezni, a onda dolazi do opadanja razine dopamina, što može uzrokovati blagi sjećaj melankolije.

Nakon što smo proveli čitavih 24 sata bez alkohola, tijelo se i dalje bori s posljedicama dehidracije i probavnim problemima kao što su zatvor i bolovi u trbuhu.

0 dana bez konzumacije alkohola, tjelesne hemikalije se vraćaju u normalu, što poboljšava raspoloženje i energiju, a koža postaje hidratiziranija i izgleda bolje. Dok nakon punih mjesec dana, rizik od hroničnih bolesti kao što su dijabetes, ciroza i pretilost, značajno se smanjuje.

Time zaključujemo kako mjesec dana bez alkohola donosi brojne pozitivne promjene u tijelu i općenito poboljšava zdravlje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top