MAGAZIN

Salt Bae u centru novog skandala: Snimljen kako hrani milijarderku za kojom je raspisana Interpolova potjernicaInterpol je za 49-godišnjom milijarderkom raspisao “crvenu potjernicu” zbog navodne pronevjere, prijevare, trgovine utjecajem i pranja novca

Interpol je za 49-godišnjom milijarderkom raspisao “crvenu potjernicu” zbog navodne pronevjere, prijevare, trgovine utjecajem i pranja novca.

Isabel dos Santos godinama se suočavala s optužbama za korupciju i najbogatija je žena u Africi. Ona je kćerka bivšeg predsjednika Angole Josea Eduarda dos Santosa, koji je vladao 38 godina do 2017.

Angolski javni tužitelj Helder Pitta Gros rekao je da su podnijeli međunarodnu potjernicu za njom. Optužena je da je uzrokovala gubitke u vrijednosti od više od 5 milijardi dolara tokom vladavine svog oca.

Dok je policajci nastavljaju loviti, čini se da dos Santos uživa u luksuznom životu. Objavljuje slike s putovanja, otmjenih večera, pa čak i sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Službeni dokument koji prati Interpolovu potjernicu navodno kaže da je Dos Santos često u Portugalu, Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

A u decembru ju je prijatelj označio u objavi na Instagramu, gdje se može vidjeti kako uživa u obroku u restoranu Salt Bae’s Nusr-Et Steakhouse Dubai, izvještava Bellingcat.

Ona se istoga dana pojavila u objavi drugog prijatelja iz restorana kuhara željnog slave, prenosi Hayat.

Ona je u centru Luanda Leaksa koji je otkrio decenije povjerljivih poslovnih odnosa i doveo do optužbi za pronevjeru i prijevaru. Dos Santos je rekla da je žrtva “političkog progona” i odbacila optužbe.

Opisala je Luanda Leaks kao “neosnovan” i opisala optužbe kao politički “lov na vještice”, piše The Sun.

Angolska milijarderka još nije uhapšena iako često dijeli svoju lokaciju na društvenim mrežama.

Ovakav skandal dešava se nakon što je Salt Bae ismijan jer je objavio video na kojem se kupa sa sunčanim naočalama.

Opetovano je bio kritikovan nakon što su se mnogi fanovi zgražali nad njegovim glupostima kojima je tražio pažnju tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Video prvo prikazuje turskog ugostitelja – pravog imena Nusret Gökçe – kako se budi s krastavcem na očima u svojoj palači Macka Palace u Istanbulu vrijednoj 36 miliona funti.

Objekt je nekad bio u vlasništvu Abdülhaka Hâmida Tarhana, popularno poznatog u Turskoj kao Veliki pjesnik.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top