Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć je u Islamskom centru Bošnjaka “Ebu Hanife” u Beču održao tribinu o temi aktuelnih političkih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Salkić je upoznao prisutne da je separatistička politika koju zagovara i provodi Milorad Dodik potpuno paralizirala zemlju, da je trenutno stanje u BiH ozbiljno i da zabrinjava stepen spremnosti separatista da ugroze mir, stabilnost i živote svih građana.

– Obaveza svih nas je da se suprotstavimo ovim snagama i ovoj politici na svaki način. Separatisti neće odustati od svojih krajnjih namjera i toga moramo biti svjesni i spremni na svaku opciju očuvanja naše domovine – poručio je Salkić.

Pozvao je prisutne da zagovaraju i lobiraju na svaki način i svakom mjestu da se posljedice genocida u našoj zemlji otklone.

– Vi predstavnici udruženja i organizacija u Austriji pišite i lobirajte kod austrijskih vlasti i tražite od njih da pomognu u otklanjanju posljedica genocida i sistemske diskriminacije, koju zagovara i provodi vlast u bh. entitetu RS. Vi ovdje, ali i sve druge patriote širom svijeta dužni ste to raditi za našu domovinu koja je napadnuta teškom blokadom i separatizmom dijela bosanskih Srba – kazao je Salkić.

Istakao je da je najveća opasnost od ponovnog formiranja vojske koja je presuđena da je počinila genocid, te da se ta vojska ne formira da pravi puteve ili brani od poplava i da je jasan cilj te vojske u budućnosti da osigura ostvarenje neostvarenih ratnih ciljeva iz 1992. godine.

– Vaša je obaveza da vodite brigu o svojim ognjištima, da pratite primjenu Zakona o premjeru i katastru u bh. entitetu RS, kako bi spriječili vlasti da vam uzurpiraju i prisvoje imovinu. To ne može niko za vas uraditi, to sami morate uraditi.

Jedan od načina borbe protiv onih koji zagovaraju podjelu BiH jeste i vaša posvećenost ognjištima i vašim lokalnim zajednicama kroz posjedovanje ličnih dokumenata i učešće u demokratskim procesima u našoj domovini – naglasio je Salkić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…