Pamela Dukić iz Bosanske Gradiške, koja je nedavno osuđena zbog dilanja droge, uhapšena je jutros nakon što je pijana šakom u oko udarila policajca ispred jednog kafića u Bosanskoj Gradišci.

Kako saznajemo, napad se dogodio jutros u 10 sati u ulici Nikole Tesle. Dukić je prvo verbalno napala policajku koju je vidjela na ulici. 

Došlo je do rasprave tokom koje su naišla još dva policijska službenika, koji su je upozorili da ne ometa javni red i mir. Dukić je tada nasrnula na jednog policajca i pesnicom ga udarila u oko. Nakon toga je uhapšena i sprovedena u stanicu, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imala 2,55 promila alkohola u organizmu.

– P. D. iz Bosanske Gradiške uhapšene je zbog sumnja da je izvršila krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Ona je prvo verbalno, a potom fizički napala policijske službenike pri čemu je jedan policajac povrijeđen – rekla je portparol PU Bosanska Gradiška Vesna Vučić.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci koje je naložilo da se protiv Dukić dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

– PU Bosanska Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja – rekla je Vučić.

Inače, Pamela Dukić je 26. oktobra ove godine nepravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog neovlaštene trgovine drogom u predmetu ”Merlin 2”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

Šest godina zatvora za razbojnika koji je otimao novčanike i torbe

Kantonalni sud u Sarajevu je na osnovu dvije optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo izrekao…

Detalji krvavog napada u BiH: Muškarca izbola nožem supruga

Muškarac S. L., koji je izboden nožem sinoć u ugostiteljskom objektu u…

Zeničanka ubijena u Babinoj rijeci

U zeničkom naselju Babina rijeka došlo je do pucnjave, a tom prilikom…