BIH

Sada je i službeno: Kako je zavšio brak Jasmine Izetbegović i Ćamila HumačkićaNi Izetbegovićka ni Humačkić nisu bili prisutni na sudskoj raspravi pa je procedura obavljena u prisustvu njihovih advokata.

Prošle nedjelje na Općinskom sudu u Sarajevu službeno je razveden brak između Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića. Iz pravosudnih izvora potvrđeno nam je da su se nekadašnji bračni partneri sporazumno dogovorili o razvodu braka, tako da je sudsko ročište bilo manje-više formalnost. Ni Izetbegovićka ni Humačkić nisu bili prisutni na sudskoj raspravi pa je procedura obavljena u prisustvu njihovih advokata, piše Slobodna Bosna.

Jasmini je ovo bio drugi brak, dok se Ćamil ranije nije ženio.

Vijest o razvodu Jasmine Izetbegović, kćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije, od Ćamila Humačkića, biznismena iz Stoca koj živi u Njemačkoj, objavljena je u medijima prije mjesec dana samo dan nakon okončanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Prema tvrdnjama njima bliskih osoba, bračna veza je prekinuta mjesec dana ranije, u septembru, međutim se ta informacija navodno krila kako ne bi utjecala na izborni rezultat mladenkih roditelja.

Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčali su se 28. augusta prošle godine na spektakularnoj ceremoniji u Sarajevu, uz stotine zvanica. “Vjenčanju godine” je prisustvovao predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan sa suprugom Emine.

Izetbegovićka i Humačkić prethodno su se šerijatski vjenčali u obredu u Begovoj džamiji kojeg je predvodio Reis-ul-ulema IZ BiH Husein efendija Kavazović. Da li se sudskim razvodom civilnog braka automatski poništava i njegov šerijatski aspekt, ili on ima vlastite protokole, niko od upućenih u ovu oblast nije sa sigurnošću nije znao odgovoriti.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top