BIH

Rusi objavili snimku: Je li ovo kamion koji je izazvao razornu eksploziju mosta na Krimu?Dva dijela cestovnog mosta su se djelomično srušila, no luk preko Kerčkih vrata, tjesnaca koji spaja Crno i Azovsko more, nije oštećen, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Ruski mediji objavili su snimku kamiona koji je navodno eksplodirao na Krimskom mostu na kontrolnom punktu.

Na snimci se može vidjeti bijeli kamion, članovi policije i vojske koji pregledaju i nadgledaju situaciju te potom vozača puštaju dalje jer nisu vidjeli ništa sumnjivo, piše ruska Lenta.

Ruski protuteroristički nacionalni odbor je na društvenim mrežama objavio da je do eksplozije došlo u 6 sati i 7 minuta u teretnom vozilu, zbog koje se zapalilo sedam vagona s cisternama za gorivo, koje su bile na putu do poluotoka.

Dva dijela cestovnog mosta su se djelomično srušila, no luk preko Kerčkih vrata, tjesnaca koji spaja Crno i Azovsko more, nije oštećen, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Sergej Aksjonov, ruski upravitelj Krima, na društvenim je mrežama rekao da je cestovni most i dalje neoštećen u jednom smjeru, iako je promet obustavljen radi procjene štete.

Tri osobe poginule su jutros u eksploziji kamiona na Krimskom mostu, saopšteno je iz Ruskog istražnog komiteta.

Pretpostavlja se da je riječ o putnicima iz automobila koji se nalazio pored kamiona. Iz vode su izvučena tijela dvoje poginulih muškarca i žene i u toku je njihova identifikacija, dodaju iz komiteta.

Iz komiteta navode da su istražioci utvrdili ko je vlasnik kamiona koji je eksplodirao na Krimskom mostu, a riječ je o stanovniku Krasnodarskog rejona, gdje je počela istraga.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top