Rukovodstvo Opštine Istočno Novo Sarajevo i odbornici skupštinske većine odrekli su se po 500 KM od paušala i ličnih primanja u korist zaposlenih u COVID ambulanti Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Današnja odluka donesena je u skladu sa zaključkom Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo donesenim na sjednici 29. novembra, navodi se u saopćenju.

Dom zdravlja Istočno Sarajevo treba da narednih dana dostavi spisak zaposlenih na navedenim poslovima i svima koji su angažovani u COVID ambulanti biće doznačena sredstva.

Po 500 KM odrekli su se načelnik Opštine Jovan Katić i njegov zamjenik Aleksandar Kostović, pišu Nezavisne novine.

Novčanih sredstava odrekli su se i predsjednik i potpredsjednik Skupštine Vedran Jovančić i Milan Maunaga, te odbornici Miljan Sladoje, Aleksandra Bjelica, Dejan Kulina, Biljana Lalović, Aleksandra Damjanović, Đorđe Pejić, Nataša Bogdanović Trifković, Nikola Ašanin i Ognjen Delić.

Na protekloj sjednici Skupštine opštine Klub odbornika opozicionog SDS-a predložio je da u budžetu za narednu godinu budu obezbijeđena sredstva i da radnicima u Domu zdravlja Istočno Sarajevo bude uplaćeno po 200 KM pomoći.

Reagujući na ovu inicijativu, načelnik Katić je predložio da se odbornici odreknu dijela odborničkog dodatka, ističući da će on od ličnog dohotka izdvojiti 500 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…