MAGAZIN

Rock zvijezda optužena za seksualno zlostavljanje maloljetnice


Dok je grupa išla do Warwick Hotela na zabavu, Bellino je rekla neku šalu i komentar na jedan od njegovih tekstova. On se navodno razljutio na njen komentar, uhvatio je i prisilio u govornu kabinu, tvrdi tužba.

Prva žena, Julia Misley, tužila je Tylera u decembru 2022. godine, tvrdeći da ju je seksualno napao i zlostavljao nakon što se upoznala s frontmenom Aerosmitha 1973. godine kad je imala 16 godina. U novoj tužbi, tužitelj tvrdi da je Tyler “iskoristio svoju moć, utjecaj i autoritet kao poznati muzičar da seksualno napadne” Bellino.

Advokati za Tylera nisu odmah odgovorili na zahtjev The Timesa za komentar. Njegovi advokati ranije su demantovali tvrdnje iz tužbe iz 2022. godine i zatražili su odbacivanje tužbe, piše yahoo.com.

U ljeto 1975. godine u New Yorku, Bellino je navodno bila tinejdžerski model i radila je za agenciju za dječje modele, često putujući s prijateljima modelima iz svog doma u Queensu u Manhattan na modne revije, navodi tužba. Nakon jednog nastupa, jedna od njenih prijateljica, koja je bila njen prevoz tog dana, dogovorila im je da se upoznaju sa članovima grupe Aerosmith na jednom partiju.

U to vrijeme je Aerosmith već bio internacionalno priznat zbog svog debitantskog albuma iz 1973. godine i hit singla “Dream On”. Njihov drugi album “Get Your Wings” postao je platinast iduće godine. Nakon nastupa, Bellino i njena prijateljica upoznale su Tylera, koji je bio sa pratnjom od oko šest ljudi, navodi se u dokumentu suda.

Dok je grupa išla do Warwick Hotela na zabavu, Bellino je rekla neku šalu i komentar na jedan od Tylerovih tekstova. Tyler se navodno razljutio na njen komentar, uhvatio je i prisilio u govornu kabinu, tvrdi tužba. Dok su bili unutra, Tyler joj je navodno zabio jezik u grlo i dodirivao njene grudi, stražnjicu i genitalije, istovremeno joj je skidao odjeću i prisiljavao je da se nasloni na kabinu, prema tužbi. Također je glumio seks s njom, trljajući svoj torzo uz njen, prema tužbi.
Aerosmith

Pratnja, njena prijateljica i prolaznici gledali su incident kako se odvijao bez da su reagovali, a neki su se smijali, tvrdi Bellino u tužbi, u kojoj se navode i 50 “N/N” osoba kao tuženi. Bellino se borila i konačno je uspjela uhvatiti Tylerovu dugu kosu kako bi se oslobodila, navodi se u tužbi. Tyler je zatim navodno napustio kabinu dok je Bellino bila prisiljena obući svoju odjeću.

“To je ponižavajuće i degradirajuće i izuzetno uznemirujuće; to je vrlo dehumanizirajuće za učiniti nešto takvo nekome”, prisjetila se Bellino u videu koji je podijeljen tokom konferencije za medije. Rekla je da je taj susret bio njen prvi seksualni doživljaj s bilo kim.

U hotelu je Bellino vidjela kako njena prijateljica odlazi liftom, a Tyler ju je navodno prisilio u hotelu drugi put, u mraku u predvorju, nastavljajući joj gurati jezik u grlo bez njenog pristanka, navodi se u tužbi. Drugi ljudi u predvorju, uključujući zaposlene, promatrali su, dodaje se u tužbi. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top