Mate Rimac požalio se na svom Facebooku profilu o rasističkom ispadu koji je bio upućen prema zaposlenicima njegove kompanije Rimac automobili.

Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu, zapitao se on, te kazao kako je šokiran i tužan.

“Čuo sam se sa dečkima – kažu da su vidjeli grupu mladih muškaraca koji su se počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama”, napisoa je on.

Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…, uz ostale popratne psovke, bio je prvi dio napada na njegove radnike.

“Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt, prešli su cestu i ubrzali korak ali su ih napadači dostigli i počeli sa fizičkim obračunom”, kazao je.

Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda, dodao je.

“Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj. Nadam se da će policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate”, napisao je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…