Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, danas je u Zagrebu predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu predstavio automobile Nevera i Bugatti, piše klix.ba.

Povod za ovaj susret na terasi hotela Esplanade jeste i taj što je Rimčeva kompanija nedavno preuzela francuski Bugatti. Prisutan je bio i glavni direktor za operacije kompanije Bugatti Rimac Cristophe Piochon.

“Već je i nekako uobičajeno da hrvatska vlada stranim gostima voli pokazati u čemu smo napredni pa mi je drago što su izabrali nas. Pogotovo zbog toga što imamo dosta zaposlenika i u Francuskoj”, rekao je Rimac.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Macron će posjetu Hrvatskoj završiti radnim ručkom u spomenutom hotelu, a kojem će prisustvovati osobe iz javnog, privrednog, kulturnog, naučnog i sportskog života koje povezuju Hrvatsku i Francusku. Između ostalog, prisutni će biti Tereza Kesovija i Miroslav Ćiro Blažević.

Macron i hrvatski premijer Andrej Plenković su ranije danas potpisali ugovor o prodaji, odnosno kupovini 12 francuskih borbenih aciona Rafale za za milijardu eura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…