Zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izvršili su inspekcijski nadzor privatnoj stomatološkoj ordinaciji “Bejtović”, privatnoj oftalmološkoj ordinaciji “dr. Halimić”, te privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola “Prim. dr. Suad Rožajac”.

 

 

U privatnoj stomatološkoj ordinaciji “Bejtović” izvršen je zdravstveno – inspekcijski nadzor prije 15 dana. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su prostor i kadar u predmetnoj ordinaciji u skladu sa zakonskim propisima, za odobrenu djelatnost prema rješenju Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Vezano za medicinsko-tehničku opremu nije predočen zaključen ugovor o servisiranju. Za rentgen aparate predočene potvrde o radijacijskoj sigurnosti iz 2021. godinu. Izvršen je uvid u protokol bolesnika te je konstatovano da je isti vođen nepotpuno, a pojedine zdravstvene usluge nisu propisno ovjerene pečatom i potpisom ordinarijusa.

 

Vezano za tripartetni ugovor (u dijelu informacije za privatnu oftalmološku ordinaciji “dr Halimić” i privatnu ordinaciju za anesteziju i terapiju boli. prim. dr. Suad Rožajac), kao i izjave na zapisnik koje su dali dr. Jasmina Halimić i dr. Suad Rožajac, prisutne osobe u nadzoru dr. Jasmina Bejtović (odgovorno lice privatne stomatološke ordinacije “Bejtović”) i dr. Benjamin Bejtović (uposlenik privatne stomatološke ordinacije ”Bejtović”), očitovali su se kako dalje slijedi:

 

U momentu nadzora, dr.  Benjamina Bejtović i dr. Jasminu Bejtović inspektori su upoznali da imaju saznanja o sačinjenom ugovoru između privatne oftalmološke ordinacije “Dr. Halimić”, privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola “prim. dr. Rožajac Suad” i PSO “Bejtović” od 01.10.2020. godine (predočen u momentu nadzora, a kopija istog izuzeta u Ordinaciji “Dr. Halimić”). Navedenim ugovorom u čl. 5. navedeno je: “Zakupodavac (PSO “Bejtović”) obavezao se da obezbjedi potreban prostor/operacionu salu, termokauter- bipolar i monopolar, sauger-aspirator/ i anesteziološku opremu kao i potrošni materijal neophodan za kvalitetno obavljanje obaveza preuzetih od Izvršioca usluge (Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola “Prim. dr. Rožajac Suad”). Zakupodavac se obavezuje da će redovno servisirati i atestirati anesteziološku opremu.”

 

Inspektori su upoznali imenovane osobe, da u momentu vršenja inspekcijskog nadzora 12.11.2021. godine u Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola “Prim. dr. Rožajac Suad” inspektorima nije predočena dokumentacija o opremi koja je predmet gore navedenog ugovora.
Dr. Jasmina Bejtović na zapisnik se očitovala: “Navedeni ugovor su ugovarali i potpisivali dr. Benjamin Bejtović, dr. Halimić Jasmina i dr. Suad Rožajac i nemam više komentara.”

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…