BIH

Rekao da nema ništa prijaviti: Carinici čovjeku u autu pronašli ove stvari, sada mora platiti 14.690 eura kaznePronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta i alkohola skrivenih u osobnom vozilu stranih registarskih oznaka, objavila je Carina.

“Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u carinsko područje Unije carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek izdvojili su radi kontrole osobno vozilo švicarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije”, pišu.

“Detaljnim pregledom navedenog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u prostoru rezervnog kotača pronađeno je 6600 komada cigareta West Silver, 4000 komada cigareta Jade La Rose i 9,7 litara rakije, robe za koje su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u područje Unije”, dodaju.

“Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272,00 EUR-a. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.419,13 EUR-a”, dodaje se. Ukupno je morao platiti 14.691 euro.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top