ZDRAVLJE

REGIJOM HARA VIRUS SLIČAN KORONI: LJEKAR POJASNIO KAKO SE LIJEČITIProteklih dana sve više građana diljem Balkana, kako odraslih tako i djece, žali se na prehladu ili gripu, koja nije COVID.

Prate je simptomi slični koronavirusu kao što su intenzivan kašalj, curenje nosa i povišena temperatura, no testovi na COVID su uglavnom negativni. Mnoge zanima o čemu je zapravo riječ i kako se adekvatno liječiti.

Virus je prvih septembarskih dana zahvatio i dobar dio djece i omladine, te su škole već na samom početku nove godine poluprazne, dok domovi zdravlja svakodnevno bilježe porast infekcije među mladima, dok je, čini se, situacija ista i sa starijom populacijom.

Kako za Blic objašnjava specijalista opšte medicine doktor Dragan Miljković, virus koji posljednjih par sedmica hara regijom razlikuje se od koronavirusa i od njega je blaži.

Pored ovih informacija, doktor je istakao i koji su to prateći simptomi na koje se ljudi od samog početka septembra i poslednjih dana žale, a na koje svakako treba da obrate pažnju.

Doktor ističe i kako virus, “liječio se, ne liječio” prolazi u roku od 5 do 7 dana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top