Viši sud u Nišu raspisao je 19. novembra potjernicu za Martinom O. (27) protiv koga je podignuta optužnica zbog krivičnog djela obljube sa djetetom za koje je zaprijećena kazna zatvora od pet do 12 godina.

Reakcija Višeg suda uslijedila je nakon što se optuženi nije pojaviljivao na glavnom pretresu, a policija ga nije našla na adresi stanovanja pa nije bilo moguće njegovo dovođenje.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je pobjegao u inostranstvo, a ustanovljeno je da je otputovao sa niškog aerodroma Konstantin Veliki, piše Telegraf.

Martin je uhapšen jula prošle godine jer je četiri mjeseca imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu.

Neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je šesnaestogodišnji brat djevojčice koji je zbrinut u istoj porodici što je dovelo do Martinovog hapšenja. On je pred organima gonjenja sve priznao, ali je isticao da je sa djetetom u ljubavnoj vezi te da planiraju zajednički život.

Kako pišu mediji u Srbiji, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio djevojčicu da stupe u seksualne odnose.

“Oni su koristili svaku priliku kada bi ostajali sami da budu intimni. Vremenom su postajali neoprezniji pa je djevojčicin brat posumnjao da se nešto dešava između njegove sestre i Martina, a onda ih zatekao na djelu. Pozvao je svoju baku koja živi u jednom niškom selu i rekao joj šta je vidio. Zaprepaštena žena je otišla u policiju i prijavila Martina koji je odmah uhapšen”, objašnjavaj iz istrage.

Djevojčica uopšte nije bila svjesna u šta se upustila jer joj je Martin govorio da su oni momak i djevojka te da će se uzeti.

N.O. majka uhapšenog mladića, odnosno djevojčicina hraniteljka tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.

“Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni. Ništa nismo sumnjivo primjetili, pa ne bismo dozvolili da se nešto dešava djetetu o kome treba da brinemo. Ne mogu ništa detaljnije da pričam dok se slučaj ne riješi”, kazala je ona.

Baka oštećene djevojčice zatražila je da Martin bude najstrože kažnjen.

“Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao se je bi djevojku svojih godina nego dijete”, rekla je ranije novinarima ova žena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…