Nedomaćinsko, surovo, bahato i destruktivno ponašanje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika je jedina izdaja koja se dešava u Republici Srpskoj, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

On kaže da je nakon 15 godina ponavljanja istih stvari sve što Dodik radi postalo monotono.

– U nekoliko navrata, ‘putevi izdaje’ su  bili efikasna medijska konstrukcija kojom ste narušavali kredibilitet vaših političkih protivnika. Međutim, nakon 15 godina istih priča i ponašanja, Vaš nedostatak kreativnosti i vizije je postao patetičan. Molim Vas, zadržite bar malo dostojanstva, vaša panika je postala degutantna – kazao je Radović, reagujući na optužbe koje je na njegov račun uputio Milorad Dodik.

On navodi da su slično kao i sa vrijeđanjem, politike koje Dodik sprovodi postale monotone.

– Osim isključivog fokusa na Vaše lične interese, Vi ništa drugo niste ponudili za sve ovo vrijeme. Zato razumijem da vam smeta, kako kažete, „novac koji je zarađen“, jer Vama takav način sticanja nije blizak, a ni mio, kao što vam investitori nisu bliski, zbog čega ste ih protjerali iz Republike Srpske, uskrativši nas za brojne kompanije koje su mogle da posluju u RS, gdje bismo mogli da zaposlimo mnogo ljudi i obezbijedimo veliki broj porodica – naveo je Radović.

Naglasio je da razumije zašto on smeta Dodiku.

– Razumijem zašto Vam smetam baš ja. Za razliku od vas, u politiku sam ušao kao doktor ekonomskih nauka, višestruko nagrađivani top menadžer i biznismen. Koji su vaši poslovni uspjesi? Gdje su vaše nagrade? Gdje se nalaze Vaši pozitivni rezultati? Vaše nedomaćinsko, surovo, bahato i destruktivno ponašanje je jedina izdaja koja se dešava u našoj zemlji, jer ste nas oslabili do te mjere da našu političku stabilnost i ekonomsku situaciju može poljuljati i „dašak vjetra – poručio je Radović Dodiku.

Dodao je da groteskne uvrede kojima Dodik pokušava da, po ko zna koji put, ponizi javnost Republike Srpske, nisu vrijedne ni jedne jedine suze porodica koje su morale da napuste svoju zemlju i svoj dom.

– Zbog toga nemam namjeru da se dalje sa Vama raspravljam, niti bilo šta da dodam ili oduzmem, osim da mi je žao koliko ste posrnuli u svom uličarskom i nadasve prizemnom ponašanju – poručio je Radović Dodiku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…