Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Vlasenici, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv  Radomira Ninića (54) iz Šekovića zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina. Istom optužnicom Rada Trišić optužena je zbog krivičnog djela iskorištavanje djece za pornografiju, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.  

Optužnicu je potvrdio Okružnu sud u Istočnom Sarajevu.

Optužnicom se prvoosumnjičenom Radomiru Nišiću stavlja na teret da je u neutvrđenom vremenskom periodu tokom jula 2021. godine, na više mjesta na području opštine Šekovići, iskoristio nesrazmjeru u godinama između sebe i žrtve, kao i njeno nemoćno stanje, sa istom više puta izvršio obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju.

Radi Trišić stavlja se na teret da je u svojoj porodičnoj kući, koja se nalazi u mjestu Sučani, opština Šekovići, kamerom svog mobilnog telefona snimila obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju, koju je prvosumnjičeni Ninić izvršio nad žrtvom.

Fotografije je podijelila putem drušvene mreže Facebook i dostavila putem aplikacije Messenger građanima opštine Šekovići, te je jednu od snimljenih fotografija neutvrđenog dana, u unutrašnjosti frizerskog salona „Vanja“ pokazivala O.V.

– Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija u Vlasenici je produžio pritvor osumnjičenim Radomiru Niniću koji može trajati do izricanja prvostepene presude najduže dvije (2) godine, odnosno godinu (1) i šest (6) mjeseci, a za drugoosumnjičenu Trišić uz kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca (računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora)- navodi se u sopćenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…