Skladište Amazona u Edvardsvilu se urušilo u petak navečer uslijed serije razornih tornada koji su pogodili Sjedinjene Američke Države, pri čemu je poginulo najmanje šest osoba. 

Zaposlenici su zabrinuti i negoduju zbog odluke vlasnika Džefa Bezosa (Jeff) da ponovo zabrani mobitele u radnim prostorima. Amazon je godinama branio radnicima da nose svoje mobitele u skladištima, zahtijevajući da ih ostave u vozilima ili ormarićima za zaposlenike prije nego prođu sigurnosne provjere, koje uključuju i detektore metala.

Ova kompanija je zabranu povukla tokom pandemije, ali je ponovo odlučila vratiti na snagu. Međutim, radnici negoduju nakon tornada jer žele pristup informacijama. Između ostalog, žele ažuriranja o potencijalno smrtonosnim vremenskim prilika, a mobiteli im omogućuju i komuniciranje s hitnim službama i bližnjim ukoliko bi bili zarobljeni zbog vremenske neprilike.

– Nakon ovih pogibija, nema šanse da se oslanjam na Amazon da me zaštiti. Ako uvedu politiku zabrane mobitela, dajem ostavku – rekao je jedan radnik iz Amazonovog pogona u Ilinoisu, prenosi “Jutarnji”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Ukinute vize: Od danas državljani Hrvatske mogu lako u Ameriku

Hrvatski državljani od danas mogu putovati u SAD bez vize, saopćili su…

Spahn: Nijemci će do kraja zime biti vakcinisani, izliječeni ili mrtvi

Političari u Njemačkoj raspravljaju o sličnim mjerama kao u susjednoj Austriji, gdje…

Njemačka uvodi lockdown za nevakcinisane, a od februara bi vakcinacija mogla biti obavezna

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila kako bi vakcinacija mogla biti…

Platio da mu magijom vrati ženu, ovaj ga ubio sjekirom

Anton Šabanov (33) potražio je pomoć crne magije nakon što ga je…