BIH

Putin u strahu od državnog udara: Ruski predsjednik pravi potez koji vjerovatno niko nije očekivao?Daily Mail piše kako bi Putin već ove godine mogao izabrati svog nasljednika na poziciji predsjednika.

Pojedini izvori iz Rusije tvrde kako je popularnost ruskog predsjednika Vladimira Putina u ovoj zemlji na najnižem nivou ikada, a sve zbog nepusjeha prouzrokovanog vojnom agresijom na Ukrajinu.

Britanski Daily Mail, pozivajući se na neimenovani izvor blizak predsjedniku Rusije, piše kako bi Putin već ove godine mogao izabrati svog nasljednika na poziciji predsjednika.

Svjestan je, navodno, Putin svog lošeg imidža među ruskim naroda, te zbog toga želi izbjeći sudbinu nekih drugih diktatora poput Muamera Gadafija.

Njegov plan je da izabere svog nasljednika i povuče se u palaču u blizini Crnog mora, što bi značilo izbjegavanje državnog udara.

Isti izvor tvrdi je da će Putin nastojati da odustane od vlasti, pregovarati o okončanju rata u Ukrajini i također neće biti dio izbora koji su planirani za 2024. godinu.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top