Na sjednici Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Grada Zenica, koja je održana dana 06.12.2021. godine, s početkom u 12,00 sati, u prostorijama Gradske uprave Zenica, jednoglasno je donesen zaključak o upućivanju ove protestne note u  vezi sa novonastalom situacijom i mogućom blokadom Grada Zenica i Gradske uprave Zenica, koja će direktno uticati na sve korisnike Budžeta Grada Zenica, a u konačnici će se odraziti i na sve građane Grada Zenica. 

Moguću štetu najviše će pretrpiti ustanove socijalne zaštite čiji je Osnivač Grad Zenica, kao i svi korisnici prava koja iste crpe iz Budžeta Grada Zenica, kao što su na primjer korisnici stalne novčane pomoći, korisnici podsticajnih sredstava, razvojni projekti i drugi.

Također, ugrožena će biti i osnovna sredstva za rad svih uposlenika Gradske uprave Zenica, zbog nemogućnosti provođenja postupaka javnih nabavki, te plaće i naknade koje nemaju karakter plaće.

Shodno navedenom, Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Grada Zenica upućuje ovu protestnu notu s ciljem upozorenja na posljedice koju mogu proizaći iz ovakve novonastale situacije u Gradu Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…