Pojedinci obuhvaćeni akcijom “Transporter”, u kojoj je zaplijenjeno 303 kilograma skanka i 56 kilograma kokaina, voljni su da sarađuju sa Tužilaštvom u zamjenu za određene pogodnosti, a istraga će biti proširena na još nekoliko osoba.

U ovoj akciji bilo je privedeno devet osoba, a nakon ispitivanja njih šest je završilo u pritvoru, dok se za dvojicom traga. Pritvoreni su Bojan Cvijetić, koji je bio savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, suspendovani policijski inspektor Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević.

Cvijetić je označen kao vođa međunarodne kriminalne grupe koja je od narko-kartela iz Južne Amerike nabavljala kokain “na tone” i preko Evrope ga dovozila u BiH. Kod njega je nađen povjerljiv dokument OBA o kriminalnim organizacijama sa Balkana.

Još se traga za vlasnikom kafića “Plan B” u Banjaluci Petrom Dukićem, kojeg Tužilaštvo tereti da je nabavljao drogu za tržište Banjaluke.

U njegovom kombiju je nađen skank. On je označen kao Cvijetićeva desna ruka. Dukić je izbjegao hapšenje tako što je ušao u zgradu u kojoj posjeduje 20 stanova, nakon čega mu se izgubio u svaki trag, potvrdio je tužilac Tužilaštva Dubravko Čampara na sjednici za održavanje pritvora u Sudu BiH za šest lišenih slobode.

“Dukić je istražiocima rekao da će se predati, ali to, ipak, nije uradio. On je, tokom policijske akcije, ušao u zgradu u kojoj posjeduje 20 stanova. Međutim, tu nije pronađen. Za sada nije poznato gdje se nalazi”, rekao je Čampara.

U petak je na graničnom prelazu u Gradišci priveden Radislav Tešić, koji je izbjegao hapšenje u akciji “Transporter” jer se nalazio u Njemačkoj.

On se, sam javio istražiocima kada je čuo da se za njim traga i rekao da će doći. Nakon ispitivanja u policiji predat je Tužilaštvu BiH.

Osumnjičene u akciji 2Transporter” terete za međunarodni šverc droge.

Čampara je pojasnio da su osumnjičeni djelovali kao organizovana grupa koja se bavila isključivo švercom droge, koju su lagerovali u skladištima svojih firmi na teritoriji Republike Srpske.

Droga, koju su osumnjičeni nabavljali, plaćana je od 35.000 do 38.000 evra za kilogram. Osim narkotika, tokom akcije zaplijenjeno je 10 skupocjenih vozila i dva kombija.

Među njima su mercedes S klase, mercedes GLC, audi SQ7, golf 8, dva audija Lj5, BMW X5.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…