“Ne trebamo gledati mirno ono što se dešava u BiH! Dijaspora mora lobirati da se izvrši ekonomski pritisak na Srbiju i Vučića”, kazala je profesorica Šabić El-Rayess.

“Amerika treba i mora sankcionisati poteze u Srbiji koji podržavaju Dodikovu politiku! Ja već lobiram u SAD-u za to! Nije bitno samo sankcionisati Dodika! Nije Dodik jedini! Postoji kolektivna odgovornost u RS-u!

Treba lobirati za sankcionisanje svih institucija u BiH koje donose odluke koje pozivaju na rat u BiH! Jedini način da se umire tenzije je konstantno lobiranje za sankcije! Ulazak u NATO treba biti glavni zahtjev bh. snaga!

Flasteri više ne rješavaju probleme; moramo tražiti dugoročno rješenje! Ne možemo tražiti dugoročno rješenje dok imamo političare poput Dodika! Potrebno je da se aktiviraju svi ljudi u dijaspori! Ako naši političari ne znaju da formulišu svoje zahtjeve, mi ćemo govoriti u njihovo ime!

Kontaktirali su me iz kabineta Denisa Zvizdića da im pomognem oko organizovanja susreta sa američkim zvaničnicima, jer je ambasador BiH u SAD-u odbio da im pomogne! Sugerišem svima koji su zainteresovani da se uključe u rješavanje trenutne krize i traženje dugoročnog rješenja za BiH!

Uvezat ćemo i educirati sve naše ljude širom svijeta! Do sada me na mojoj stranici, na kojoj pišem na našem jeziku, kontaktiralo preko 4 miliona ljudi, kazala je profesorica Amra Šabić El-Rayess gostujući u programu Face TV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…