MAGAZIN

Procurile cifre: Koliko je Dino Merlin dobio novca, a koliko Dubioza za nastup u BudviIznosi od kojih će se mnogima zamantati

Trodnevni program, kome je na ruku išlo i izuzetno lijepo vrijeme, privukao je u Budvu više od 55 hiljada posjetilaca, pa su gradski trgovi bili prepuni tokom koncertnih dešavanja.

Muzičke zvijezde su dobile vrtoglave honorare.

Kako su Vijestima potvrdili organizatori, najplaćenija muzička zvijezda je Dino Merlin, čije je angažovanje Turistička organizacija platila ni manje ni više nego 90 hiljada eura (176 hiljada KM). Merlin je ujedno održao jedan od najposjećenijih koncerata u protekle dvije decenije od kada se organizuju javni dočeci, jer je kompletna kontakt zona Staroga grada bila popunjena do posljednjeg kvadratnog metra.

Za novogodišnji nastup, hrvatska zvijezda Zlatan Stipišić Džiboni dobio je 80 hiljada eura. Nastup Džibonija dogovoren je bio još za doček 2022. ali je zbog pandemije virusa korona tada otkazan. Tada mu je bila uplaćena polovina honorara.

Svoj nastup dobro je naplatio i vodeći bend regiona, Dubioza kolektiv, čiji je honorar, kako je Vijestima potvrđeno, iznosio 45 hiljada eura (88 hiljada KM), dok je i mag globalne elektronske scene Denis Sulta plaćen 15.000 eura koliko je iznosio i honorar mlade srbijanske pop pjevačice Sare Jo. Jedna od najplaćenijih trep zvijezda Senidah jednočasovni nastup na centralnoj bini postavljenoj ispod starogradskih bedema naplatila je 25 hiljada eura.

Evrovizijsko iznenađenje, prošlogodišnja predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta dobila je 30 hiljada eura, dok su nastupi The Grupa i Izi bejb plaćeni po dvije hiljade eura.

Gotovo da nema zvijezde sa ex-YU prostora koja od 2000, od kada se na trgu ispred zidina Staroga grada organizuju dočeci Nove godine na otvorenom, nisu nastupale u Budvi, a glas o dobroj zaradi i širokoj ruci Budvana, kada su u pitanju honorari, izgleda da se daleko čuje u balkanskom šou-biznisu, pa se mnogi od njih rado odazivaju, čak i posredstvom svojih menadžera preporučuju da nastupe u metropoli turizma.

Tradiciju astronomskih honorara u Budvi uvela je folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, kojoj je prije 18 godina za polučasovni nastup na trgu ispred Staroga grada tada plaćeno sto hiljada eura. Od tada nijedna regionalna muzička zvijezda koja je istrajavala na visokim honorarima nije otišla praznih ruku iz Budve – zvijezde novogodišnje večeri uglavnom su dobijale 80 hiljada, neke čak i 110 hiljada.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top