Srđan Milosavljević (51) iz Makrešana kod Kruševca osuđen je na 16 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Mirjane (45).

Više javno tužilaštvo u Kruševcu zaključilo je sa okrivljenim sporazum o priznanju krivičnog djela, koji je potvrdio Viši sud, čime je okončan sudski epilog monstruoznog zločina u kruševačkom selu.

U tragediji, koja se u porodičnoj kući dogodila 8. juna u sitnim satima, Milosavljević je, kako je ranije predočeno, sa više udaraca čekićem u glavu usmrtio svoju suprugu, ali je nesrećnu ženu prethodno nakon verbalne rasprave udarao i rukama.

Sagovornici Novosti kažu da je sada osuđeni imao problema sa alkoholom, da se teško nosio sa ljubomorom i da je kobne noći bio pijan.

– Žrtva se vratila i iz druge smjene u fabrici, a prethodno se dogovorila sa mužem da je sačeka – navodi izvor Novosti.

– To se nije dogodilo, već ga je kod kuće zatekla u pijanom stanju. Posvađali su se i on je žrtvu najprije udarao, a potom je i čekićem udario u glavu.

Nažalost, prizor mrtve majke u sobi porodične kuće prva je vidjela kćerka. Kako je predočila novinarima, otac je izašao iz druge sobe i dok je žurno napuštao kuću, rekao je: “Ubio sam je”. Policija je osumnjičenog brzo uhapsila, a ekipa Hitne pomoći je mogla samo da konstatuje smrt nesrećne žene.

Prema svjedočenjima mještana Makrešana, selo je zaziralo od osumnjičenog.

– Dovodio se u vezu sa nekom krađom drva i napadom na mještanina, pričali su da je izazvao i udes poslije čega mu je izrečena mjera obaveznog liječenja od alkohola – rekli su u Makrešanu. – Mirjana je, s druge strane, bila požrtvovana i vrijedna majka.

Nažalost, nije i jedina žrtva nasilja u porodici sa drastičnim epilogom, jer čak deset žena je u kruševačkom kraju ubijeno od 2012. do 2019. godine. Poslije usvajanje Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, smanjen je broj žrtava sa smrtnim ishodom, pokazalo je jedno od istraživanja o nasilju u partnerskim odnosima na teritoriji Rasinskog okruga.

Prema podacima Centra za socijalni rad Kruševac, tokom 2020. godine podnijeto je 317 prijava za nasilje u porodici gdje su žrtve – žene. Udruženju žena “Peščanik” u Kruševcu u toku godine od 60 do 80 žena zatraži podršku putem SOS telefona. Žene na selu su posebno ugrožene, kako je nedavno predočilo Udruženje CINK, pozivajući se rezultate istraživanja Udruženja žena “Peščanik”: od 67 ispitanica istraživanja iz 2018. godine među 160 žena na selu Rasinskog, Podunavskog i Šumadijskog okruga ispričalo je da nikome nije prijavilo doživljeno nasilje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Anketa: Da li bi stupili u brak s osobom druge vjere?

Bosna i Hercegovina od pamtivijeka važi za zemlju koja je oličenje multietičnosti.…

U saobraćajnoj nesreći kod Kiseljaka poginuo pješak

U mjestu Višnjica Polje kod Kiseljaka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u…