Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu proglasilo je četvoricu nekadašnjih pripadnika državne bezbjednosti krivim za učešće u ubistvu novinara i vlasnika “Dnevnog Telegrafa” Slavka Ćuruvije. Ubistvo se dogodilo 11. aprila 1999. godine, a Specijalni sud u Beogradu je ponovo proglasio NN lice za neposrednog izvršioca ubistva novinara Ćuruvije, prenosi “Telegraf”.

Predsjednica sudskog vijeća Snežana Jovanović je na početku objave presude saopćila da su članovi tročlanog sudskog vijeća većinom glasova donijeli odluku da se optuženi za ubistvo proglase krivim. Nakon toga je nastavila čitanje izreke presude, poslije kojeg će objaviti i kazne na koje ih osuđuje, kao i obrazloženje istih.

Tadašnji šef DB-a Radomir Marković i šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić su proglašeni krivim zbog podstrekavanja na ubistvo, dok su nekadašnji operativac beograsdskog centra Ratko Tomić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak proglašeni krivim kao saizvršioci ubistva.

Inače, Kurak je u bjekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu. Ovo je druga prvostepena presuda, a prema prvoj, koja je ukinuta, spomenuta lica su bila osuđena na ukupno 100 godina zatvora.

Izricanju presude je prisustvovao Veran Matić, predsjednik Komisije za istraživanje ubistva novinara, prenosi “Telegraf”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…