BIH

Prije nego što se predala Mirnesa je boravila u Bosni i Hercegovini, zatim preko Crne Gore stigla u NjemačkuNjemački RTL piše da je pritisak zbog potrage koja je organizirana za njom vjerovatno bio neizdrživ.

Mirnesa S. ne silazi s naslovnica njemačkih medija. “Kradljivica od milion eura”, za koliko se tereti da je “olakšala” svoju firmu za prijevoz novca u Stuttgartu, bježala je od policije još od oktobra prošle godine, kada je drska krađa i izvedena.

Nakon ovog senzacionalnog zločina, policija se dala u potragu širom Evrope za 42-godišnjakinjom koja je porijeklom iz Busovače.Nestala Mirnesa, a sa njom i plijen. Početkom sedmice dogodio se iznenađujući preokret. Mirnesa S. (djevojački Bešlić) kako je nenadano nestala, tako se iznenađujuće i pojavila. U ponedjeljak se vratila na mjesto zločina i predala policiji na aerodromu u Stuttgartu.

Njemački mediji nagađaju šta je ovu već bivšu plavušu (policiji se predala znatno drugačijeg izgleda nego na slikama kakve je objavljivala na društvenim mrežama, uključujući kosu ofarbanu u tamne nijanse) natjeralo da se dobrovoljno javi policiji i završi u pritvoru?

Njemački RTL piše da je pritisak zbog potrage koja je organizirana za njom vjerovatno bio neizdrživ.

“Na kraju je pritisak traženja vjerovatno bio prevelik. Za 42-godišnjakinjom nisu bili samo istražitelji, već i ljudi koji su joj htjeli preoteti ukradeni milion.

Njen advokat najavio je da Mirnesa S. želi da se preda. Policija je u ponedjeljak navečer oko 19.45 sati na aerodromu uhapsila osobu za kojom se tragalo mjesecima. Sada je privedena sucu za prekršaje i zadržana u pritvoru”, piše RTL.

Mirnesa je izgledala prilično staloženo prilikom predaje.

“Htjela se predati, rekla je svom advokatu da kontaktira policiju. Također je najavila kada će stići na aerodromu u Stuttgartu”, izjavila je portparol policije Ilona Bonn.

Da li je postigla dogovor?

Policijski službenici su zatim preuzeli Mirnesu S. Glasnogovornica policije ne može reći je li osumnjičena postigla neki dogovor s vlastima prije predaje.

“Ne znam ništa o tome”, odgovorila je Bonn na pitanje RTL-a.

Postavlja se pitanje gdje je Mirnesa S. boravila dok se krila od zakona? Iako se ranije tvrdilo da nije boravila u Bosni i Hercegovini, sada stižu vijesti da je barem jedan period provela u BiH!

“Koliko znamo, ona je barem dijelom bila u Bosni. Ona je zatim preko Crne Gore stigla u Njemačku”, prenosi RTL riječi portparola policije Ilone Bonn.

Potom se objašnjava da su Mirnesini roditelji iz Bosne. RTL je tragove tražio u Busovači, gdje se nalazi porodična kuća i gdje je navodno Mirnesa često provodila ljeta kao dijete. Policija još istražuje pozadinu zločina i moguće saučesnike. Gdje je otišao sav novac još uvijek nije jasno. Mirnesa je od utorka u pritvoru u ženskom zatvoru Schwabisch Gmund. Državno tužiteljstvo u Stuttgartu vjerovatno će je uskoro optužiti za pljačku.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top