VIJESTI

PRIJATELJSTVO STVARNO POSTOJI: SVEĆENICI VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE I REPREZENTACIJA ‘ILMIJJE’ IGRALI MALI NOGOMET

U okviru obilježavanja 110. godišnjice Udruženja “ilmijje” Islamske zajednice (IZ) u BiH, u srijedu je u KSC-u Skenderija odigrana revijalna utakmica u malom nogometu između reprezentacije “Ilmijje” i reprezentacije svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.

Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, koji je bio prisutan kao izaslanik reisu-l-uleme, izjavio je kako je ovo upravo implementacija jedne tradicije i kulture življenja na ovim prostorima i da mu je izrazito drago da se građani Bosne i Hercegovine druže u različitim prilikama i situacijama.

  • Mislim da je rukovodstvo Udruženja ilmijje napravilo jako dobru stvar što je uspjelo organizirati ovaj susret između imama i svećenika. Nekada smo i mi u učeničkim danima također imali sportske susrete s našim kolegama iz Katoličke i Pravoslavne Crkve iz njihovih bogoslovija. Radostan sam što večeras u Sarajevu potvrđujemo tu kulturu življenja na ovim prostorima – kazao je Smajlović, prenosi u četvrtak agencija KTA.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić čestitao je Udruženju ilmijje ovaj veliki jubilej, kazavši kako ga raduje što Udruženje toliko godina traje.

  • Raduje me ovaj večerašnji susret i prilika gdje se pokazalo da prijateljstvo nije samo moguće nego da i stvarno postoji. Cijeli ovaj događaj bio je u službi promicanja prijateljstva, suradnje, tolerancije, dogovora i dijaloga – rekao je mons. Vukšić.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top