Mithat Vejo je ubijen u nedjelju rano ujutro u lovačkom domu u Trnovu, iza njega su ostali supruga i dvoje male djece… Osumnjičeni za ubistvo je predat saraevskom Tužilaštvu.

U lovačkom domu Bašci u Delijašu kod Trnova jučer je ubijen Mithat Vejo (1982), a sarajevska policija je, kako smo već objavili, uhapsila Ismeta Ibričića (1953). On je, nakon krim-obrade, sinoć preda sarajevskom Tužilaštvu gdje će biti ispitan, a nakon čega će postupajući tužilac odlučiti da li će zatražiti određivanje mjere pritvora.

Ismet Ibričić je sinoć predat Sarajevskom Tužilaštvu

Do pucnjave u lovačkom domu, podsjećamo, došlo je u ranim jutarnjim satima nedjelje. Svemu je, navodno, kumovao alkohol. Poznato je i to da su povrijeđene tri osobe- ranjen je N. P. (24), koji je zadržan na daljem liječenju u KCUS-u i nije životno ugrožen, a od krhotina stakla povrede su zadobili N. B. (20) i sedmogodišnje dijete.

Iza stradalog Veje, kako saznajemo, ostali su supruga i dvoje male djece. Brojni prijatelji na društvenim mrežama opraštaju se od njega.

“Dragi Bože podari mom bratu lijepi Džennet i vječni rahmet”, “Molim dragog Allaha da našeg brata uvede u najljepše dženeetske bašče. Ne mogu brate moj vjerovati da te nema među nama…”, “Nedostajat ćeš Mojmilu”, “Ne mogu da se pomirim s tim da te nema više. Dok sam živ i ti ćeš živjeti u mom srcu”, samo su neke od poruka ostavljenih na društvenim mrežama, prenosi Oslobođenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…