Kukić je kazao da su nacionalisti 30 godina šireći netoleranciju, mržnju i netrpeljivost promijenili mentalni kod običnog čovjeka te samim time prokomentarisao shvatanje Sarajeva iz zapadne Hercegovine što je zapravo druga istina

Slavo Kukić, akademik i sociolog u emisiji Pressing na N1 televiziji sa Amirom Zukićem prisjetio se situacije kada je u Posušju prije sedam godina pretučen rekavši da je to uradio “gorila Dragana Čovića” lidera HDZ-a.

Rekao je da nikada nije dao izjavu za prorežimske medije jer bi na taj “način mutio vodu”.

 

“A to nije dobro jer bi doveo u znak pitanja neupitnost onoga koji se predstavlja temeljnim zaštitnikom hrvatskih nacionalnih interesa i onda bi se mogli pojaviti vrlo različiti problemi. Ja sam prije sedam godina bio pretučen i otkrio sam ko stoji iza toga to je opet jedan gorostas Dragana Čovića i ne znam da li danas radi u nekoj privatnoj zaštitarskoj agenciji čiji je vlasnik u to vrijeme bio savjetnik ministra unutrašnjih poslova HNK, a taj ministar je bio predsjednik HDZ-a Mostara. Na sudu sam pozvan kao svjedok, ali tada nisam teretio tog čovjeka koji me napao rekao sam sucu da ga je Bog kaznio takvim kakav jeste, ali pitanje je ko je to naručio, a tužitelj nijednom nije taj detalj spomenuo niti se interesovao za toga jer bi došao do HDZ-a i siguran sam da je ta stranka iza toga”, naglasio je Kukić.

 

Pitali smo ga osjeća li se sigurno živjeti u Posušju.

 

“Da. Mnogo ljudi u tom dijelu zemlje se ne slaže sa mnom, ali dosta ih se slaže iako to ne govore. Ja sam uvijek bio pri ruci mojim Posušanima da im pomognem ako treba. Sjećam se jednog studenta kojeg sam preporučio mom prijatelju Mirku Pejanoviću i kasnije je student bio dobitnik dekanove nagrade. Međutim tu se moja pomoć završila, rado sam preporučivao studente za koje znam da su dobri. Uvijek je postojala priča ako nemaš rješenje, idi kod profesora Kukića on je svima pomogao. Tu nema korupcije, ne bih to javno govorio. Ne daj Bože tu mi je apsolutno mirna savjest, pomažem ljudima koji su lošeg socijalnog statusa”, kazao je Kukić.

 

Kukić je kazao da su nacionalisti 30 godina šireći netoleranciju, mržnju i netrpeljivost promijenili mentalni kod običnog čovjeka te samim time prokomentarisao shvatanje Sarajeva iz zapadne Hercegovine što je zapravo druga istina.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dan državnosti BiH čestitali Biden, britanska kraljica, ali ne i Dragan Čović!

Američki predsjednik Joe Biden uputio je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine čestitke povodom…

Savjetnica generalnog sekretara UN-a posjetila Beograd i poručila: Molim vas, uklonite mural!

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se…