Banjalučanin G.Đ, preminuo je usljed zastoja srca nekoliko sati nakon što je prijetio da će zapaliti benzinsku pumpu u Banja Luci i napada na policajca koji je pokušao da pomogne radnicima Klinike za psihijatriju da ga smire, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

– Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 27.11.2021. godine, u 03,25 časova, postupili su po prijavi da nepoznato lice prijeti da će upaljačem zapaliti benzinsku pumpu u banjalučkom naselju Obilićevo. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da se radi o licu G.Đ. iz Banja Luke. Dok su medicinski radnici pokušali da zbrinu navedeno lice, isto je dobilo epileptični napad, usljed čega je zadobio povredu glave, te je vozilom Službe hitne medicinske pomoći preveženo na Univerziteski – klinički centar Republike Srpske- navodi se u saopćenju.

Istog dana u 7 sati policiji prijavljeno da ljekari u krugu Klinike za psihiajtriju imaju problema sa G. Đ. da im je potrebna pomoć policijskih službenika.

– Po dolasku na lice mjesta, navedeni je fizički napao policijskog službenika, nakon čega je pružena pomoć radnicima Klinike za psihijatriju, koji su medicinski zbrinuli navedeno lice. Istog dana u 07,40 časova od strane radnika Klinike za psihijatriju obaviješteni smo da je navedeno lice preminulo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio obdukciju beživotnog tjela. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti srčani zastoj.Dodali su da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio obdukciju beživotnog tijela – saopćili su iz PU Banja Luka. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

Saobraćajna nesreća u BiH: Pijani vozač udario u dva automobila

Večeras je u Bijeljini došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri…

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubistvu bebe

Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave…

EKSKLUZIVNO: Pogledajte snimak mjesta gdje je Zeničanin počinio samoubistvo u Talamima

Kako je naš portal već objavio u Talamima kod Zenice pronađeno je…