BIH

Premijer Halilagić: MUP TK dobit će transportere, neka ih za parada, a i zlu ne trebaliAktuelni premijer Tuzlanskog kantona u tehničkom mandatu i poslanik Stranke demokratske akcije u Skupštini TK Irfan Halilagić najavio je da će policija ovog kantona dobiti oklopne transportere.

Osvrćući se na jučerašnju proslavu protivustavnog “dana Rs”, te na reakcije na taj događaj on je na svom Facebook profilu napisao:

“Svjesni smo naše odgovornosti kao najbrojnijeg naroda. Trpljenje je naš usud, cijena koju plaćamo da imamo državu. Kakvu, takvu. Nama jedinu!

I tu smo cijenu prihvatili da plaćamo. No to ne znači da smo pasivni ili naivni. To ne znači da nas embargo na uvoz oružja ili embargo na demokratiju (kako juče reče član Predsjedništva BiH g. Komšić), mogu zaustaviti.

Izgovorena i napisana riječ je najmoćnije oružje. Mi smo u udžbenike historije napisali da je neustavan, da je uvod u genocid, etničko čišćenje, silovanja, ubijanje djece, žena, staraca. Da je sve to u presudama najviših svjetskih sudskih instanci, “teških” 1000 godina zatvora.

Djeca o tome od septembra uče u školama. Nema više generacija koja će imati kolektivnu amneziju ili rupu u sjećanju o sebi i svojoj prošlosti. Ekonomija, da. Socijala, da. Zdravstvo, da. Sport, da. Infrastruktura, da. Slobodno društvo, da. Borba protiv korupcije, da. Ali i sigurnost, DA. Očekujemo transportere. Neka ih i za parade. A i zlu ne trebalo”, stoji u njegovoj objavi.

Halilagić je jedan od kandidata za budućeg premijera.

Na prošlim općim izborima 2. oktobra 2022. godine osvojio je 19.569 glasova. Ispred njega je Smajo Mandžić, sa 21.313 glasova.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top