I dok se za nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića govorilo da je dosadan, odnosno nazivalo ga se anemičnim i kuhanom lignjom, njegovi nasljednici, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, idu nekim drugim putem…

… koji se, prije svega, ne može nazvati promišljenim. Dapače, prikupili su popriličan broj gafova, bilo iz domene nepromišljenosti, nespretnosti ili pak malicije.

Stoga, Index.hr je sastavio popis njihovih najupečatljivijih njihovih izjava, ali i (ne)djela, sve ono što su učinili za vrijeme obnašanja predsjedničke dužnosti, a što je opravdano izazvalo reakcije javnosti.

Ovo je, dakle, najbolje od najboljeg Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Izjava oko slučaja Zec

Krenimo s aktualnim predsjednikom RH Zoranom Milanovićem.

Komentirao je on u ovaj utorak komemoraciju povodom 30 godina od ubojstva Aleksandre, Marije i Mihajla Zeca, koja se održala na Sljemenu, gdje su u noći sa 7. na 8. prosinca 1991. ubijene djevojčica Aleksandra i njezina majka Marija Zec. Ubojice obitelji Zec kasnije na sudu nisu osuđeni. Jedan od njih je i odlikovan, a slučaj Zec tako i u realnom, ali i simboličkom smislu ostaje tamnom mrljom hrvatskog ratnog djelovanja u 1990-im godinama.

A Milanović je stvari sveo na odštetu.

“Obitelj je bila pozvana u Vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas direktno pitam – što još treba?” izjavio je pred novinarima predsjednik države. Donio je oko toga i usporedbe.

“To je grozna priča, ali ja znam u ratu i groznijih priča od te priče, a iza kojih stoje neki drugi ljudi, jedna druga strana. Što je s 40 staraca u Promini kod Drniša koji su 1993. godine ubijani jedan za drugim na pragu nakon akcije Maslenica iz čiste osvete paravojske SAO Krajine?” njegove su riječi.

Smatra da postoji više vrsta genocida

A komentirao je i zločin u Srebrenici, gradu u kojem su ubijena 8372 bošnjačka muškarca i dječaka s područja enklave Srebrenice, a ubili su ih vojnici Vojske Republike Srpske i specijalne srpske vojne postrojbe Škorpioni. Srebrenički genocid najveći je ratni zločin počinjen na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…