ZDRAVLJE

Poznati doktor pojeo svoje riječi zbog savjeta o doručku: "Mislio sam da jedem zdravo…"Svjetski poznati doktor Tim Spector je u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda o prehrani koju se može pratiti na njegovu YouTube kanalu – govorio i o doručku.

Objasnio je kako je na vlastitom primjeru shvatio koliku štetu može nanijeti tijelu pogrešnim izborom doručka.

Primijetio je da je nakon doručka, koji je prakticirao godinama, došlo do naglog rasta šećera u krvi, iako je mislio da se zdravo hrani. “Mislio sam da jedem zdravo, a udebljao sam se 10 kilograma”, rekao je liječnik.

Njegov doručak se sastojao od tosta i marmelade, uz šolju čaja i čašu cijeđenog soka od naranče. To ga je navelo da pokuša jesti druge kombinacije, prateći ono što je dobro za njegovo tijelo.

Istovremeno, tijelo njegove supruge nije reagiralo na isti način na istu vrstu doručka. Zato je istaknuo važnost individualnog eksperimentiranja kada je u pitanju izbor doručka.

Nakon istraživanja, doktor Tim Spector otkrio je kakav mu doručak najbolje odgovara i najbolje djeluje na njegovo tijelo. Sada ujutro jede doručak s visokim sadržajem masti, koji se sastoji od punomasnog jogurta s orasima, sjemenkama i bobicama.

“Ujutro jedem punomasni jogurt s malo orašastih plodova i sjemenki i dodam što god imam, bilo smrznuto ili svježe. A čaj sam zamijenio kavom”, rekao je.

Objasnio je da su mu se rezultati pokazali odličnima, a s vremenom je izgubio višak kilograma te se i razina šećera u krvi stabilizirala.

“Bila je to radikalna razlika. Nisam imao porast šećera u krvi. Također, nisam osjećao glad na poslu već u 11 sati, kao nakon tosta s marmeladom i čajem”, rekao je doktor, piše Espreso.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top