ZDRAVLJE

POZNATI BH. DOKTORI DESTANOVIĆ I SMAJLOVIĆ ZA HAYAT.BA: BOLJE JE SPRIJEČITI, NEGO LIJEČITITribina pod nazivom ‘Bolje je spriječiti, nego liječiti’ održat će se u petak (15.12.2023.) u 18 sati u Kelnu.

Samir Smajić, Edvin Destanović i Damir Smajlović uspješni su i priznati bh. doktori u Njemačkoj, te će se ovom prilikom obratiti prisutnima. Povodom toga, govorili su za Hayat.ba, te otkrili teme koje će biti obrađene, ali i istakli veliki značaj prevencije bolesti.

Naime, radi se o podizanju svijesti našeg naroda u Njemačkoj, o zdravom životu i prevenciji. Smajlović nam je kazao da će obraditi teme za koje smatraju da su bitne iz njihovih grana medicine. Osim profesionalnog uspjeha ovi uspješnji doktori su pokretačka snaga i platforme Doktori.ba, gdje nesebično svojim savjetima pomažu ljudima gdje god da se nalaze.

Dakle, prevencija bolesti obuhvata sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se spriječila pojava bolesti, rano otkrila hronična i maligna oboljenja i blagovremeno primijenila odgovarajuća terapija. Dr. Smajlović se osvrnuo i na to koliko je važna prevencija od određenog doba.

Destanović naglašava da je cilj prevencije da se na vrijeme otkrije bolest i da se izliječi.

Ako imate visok pritisak, kako kaže dr. Smajlović, nakon određenog vremena dolazi i do štete na srcu, promjene na krvim sudovima. U projseku to smanjuje životni rok. Osvrnuli su se i na to šta je najbolje što možemo učiniti za svoje zdravlje.

(A.Herak)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE

To Top