Šest od 13 uhapšenih u akciji Bjegunac zbog šverca droge su nakon ispitivanja u policiji predati u nadležnost Tužilaštva Brčko distrika, gdje će biti saslušani.

– Bit će zadržani 24 sata, a nakon toga će postupajući tužilac odlučiti o eventualnoj mjeri pritvora, rečeno nam je u utorak u brčanskom Tužilaštvu. Akciju su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH u ponedjeljak na području Brčkog, Bijeljine, Orašja i Pelagićeva.

Kako Oslobođenje saznaje, među privedenima su Marijan Begčević (1972) i Zoran Mijatović (1966), koji su označeni vođama grupe koja je švercala narkotike, te Alma Bahor (1974), Goran Lakić (1985), Rifat Šaćirović (1983) i Admir Beganović (1967), koji su bili članovi grupe. Beganović se, saznajemo, tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. U akciji su, također, privedena dvojica policajaca za koje se sumnja da su uticali na istragu koja se vodila protiv narkodilera. Tokom akcije su zaplijenjeni marihuana, kokain, municija, bombe, uređaj za ometanje signala, 1.515 eura i 1.500 KM, dva automobila, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Uhapšeni Begčević je hapšen i optuživan u više navrata za različita krivična djela.

Kako saznajemo, organima gonjenja je poznat po dilanju droge i krivotvorenju novca. On se teretio da je 2009. u Brčkom na spratu kuće u dnevnom boravku u ladici regala držao krivotvorenu novčanicu od 100 eura, a iste godine je hapšen zbog dilanja heroina vrijednog 40.000 eura. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: Mirnes sinu poslao poruku i nagovijestio samoubistvo

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer…

Šest godina zatvora za razbojnika koji je otimao novčanike i torbe

Kantonalni sud u Sarajevu je na osnovu dvije optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo izrekao…

TEŠKA NESREĆA U BIH: Poginula 13-godišnja djevojčica, dvije osobe povrijeđene

Na magistralnom putu Grmuša – Bihać oko 15 sati došlo je do…

Zeničanka ubijena u Babinoj rijeci

U zeničkom naselju Babina rijeka došlo je do pucnjave, a tom prilikom…