Ne prestaju glasne polemike o najavljenom vraćanju nadležnosti s nivoa Bosne i Hercegovine na Republiku Srpsku i eventualnim posljedicama. Tradicionalno jedinstven nastup srpskih političkih lidera na nivou države doveden je u pitanje, ali i jedinstvo opozicije u Republici Srpskoj.

Poziv Milorada Dodika na jedinstvo u Narodnoj skupštini u vezi s vraćanjem nadležnosti s Bosne i Hercegovine na Republiku Srpsku, u oblasti pravosuđa, odbrane i indirektnih poreza, čini se, nema odjeka u opoziciji. Ne zamišljamo svi isto patriotizam, ekspresno je odgovorio poslanik Nebojša Vukanović iz Trebinja.

NEBOJŠA VUKANOVIĆ, neovisni zastupnik u NSRS

“Vrhunski patriotizam je skidanje sa vlasti režima koji void u propast i RS i cijeli narod”, rekao je Vukanović.

JELENA TRIVIĆ, zastupnica u NSRS (PDP)

“Naravno da ćemo zaštititi RS. Ali, RS nije Milorad Dodik. I nemamo više namjeru igrati po njegovim pravilima, jer je neiskren”, kazala je Trivućeva,

Da PDP i SDS sada odlučno odbijaju Dodikova pravila igre potvrdili su i napuštanjem nedavne sjednice entitetskog Parlamenta, na čijem dnevnom redu je bio veto člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda. No, u skupštinskim klupama opozicije tada su ostali poslanici DNS-a i SPS-a. Oni kažu da oponiraju vlasti, ali ne i Republici Srpskoj.

MILAN RADOVIĆ, dopredsjednik SDS-a

“Šta znači opozicija Republici Srpskoj? Šta to znači? Mi smo napustiti sjednicu NSRS, vidjeli ste situaciju kakva je bila”, rekao je Radović.

Dodikov apel upućen opoziciji da se zbiju u iste redove i nastupe iz tzv. patriotske fronte je kontradiktoran, ako znamo kakve im je kvalifikacije nedavno dijelio, stav je analitičara.

Ko izdajnike želi za saradnike, pita analitičarka Tanja Topić.

“Očito je da akcija kakvu planira Dodik zahtjeva mobilizaciju ogromnog broja političkih subjekata, i da tanka većina nije dovoljna za ono što je Dodik zamislio”, objasnila je Topićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Nakon gostovanja na FACE-u objavljene kompromitirajuće fotografije: Ana Jež i Dalibor Pavlović u zagrljaju…

Na pojedinim fotografijama nalaze se Ana Jež i Dalibor Pavlović, a prema…

Po 100 KM za penzionere sa najnižom penzijom

Penzioneri sa područja Bijeljine, koji primaju najnižu penziju, dobiće po 100 KM…

Ejub Ganić poručio: Mladi, ne žurite sa odlaskom iz Bosne

Mi možemo ovu zemlju preporoditi! Zamolio bih mlade da izađu na izbore,…

Objavljeno koliko je u FBiH zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika

Prema podacima Porezne uprave FBiH, broj zaposlenih u Federaciji prema prebivalištu zaposlenika…