Na parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja noćas je izbila vatra na jednom automobilu, a potom se proširila na još pet vozila. Policija je uhapsila jednu osobu, što ukazuje na to da je vozilo namjerno zapaljeno.

Naime, sinoć u 23.03 sati, policija je obaviještena da je na parkingu u ulici Bulevar Mimar Sinana bb, općina Novi Grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu “VW” Golf 3.

Požar se potom proširio na pet drugih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini. Požar su lokalizovali članovi vatrogasne brigade Kantona Sarajevo u 23.20 sati, a nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

O svemu je obaviješten dežuni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutarnjih sati, te da se izvrši uviđaj u prisustvu stalnog sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo lzazivanje opće opasnosti, policijski službenici PS Dobrinja lišili su slobode S.R. iz Sarajeva.

Osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…