Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše ministrice u Vladi Kantona Sarajevo Amele Dautbegović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako su naveli iz Tužilaštva KS, tereti se da je tokom juna i jula 2018. godine u svojstvu ministrice Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, bez opravdanog i na zakonu zasnovanog razloga odbila proslijediti na saglasnost Vladi Kantona Sarajevo odluku Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar o imenovanju Ismeta Skoke za direktora, iako je odluka donesena nakon zakonito provedene konkursne procedure.

– Optužena je potom usmenim i pismenim putem neovlašteno naložila Upravnom odboru da ponište svoju odluku o imenovanju, čime je Ismetu Skoki onemogućeno da obnaša poziciju direktora na koju je izabran u zakonito provedenoj konkursnoj proceduri. Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje osam svjedoka te izvođenje više od 50 materijalnih dokaza – navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…

Novinarka RTL-a Ana Miščević: Sramota gdje živimo

U centru Zagreba u subotu je održan veliki protest protiv kovid potvrda…