Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon tragedije koja se dogodila jučer usred bijela dana u zeničkom naselju Babina rijeka, kada je Mirnes Kulačić ubio svoju bivšu suprugu Halidu, a potom oduzeo sebi život u Talamima kod Zenice.

Posebno pogađa u srce činjenica da je iza ubijenih ostalo dvoje maloljetne djece i to od 11 i 15 godina, a da bi eventualni motiv za ubistvo mogla biti ljubomora.

Naime, kako saznaje 072info, Mirnes se sa Halidom razveo prije dvije godine. Očigledno nije mogao prihvatiti tu činjenicu, zbog čega je jučer u klasičnoj sačekuši odlučio ubiti Halidu. Učinio je to kada se Halida vraćala kući s posla, sačekao ju je ispred zgrade, a potom ubio na licu mjesta.

Nakon ubistva, Kulačić se vozilom udaljio sa mjesta tragedije i to na lokalitet Talama kod Zenice. Kako saznajemo, on je prije nego će oduzeti sebi život poslao poruku 15-godišnjem sinu gdje se nalazi, nagovijestio da ga više neće biti i da ih voli najviše na svijetu.

Potresno je i to kako je, pored policije, u potragu za svojim ocem krenuo i 15-godišnji sin, a kojem je Mirnes napisao gdje se nalazi. Ova nezapamćena tragedija potresla je cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost, a istragom će biti rasvijetljene sve okolnosti i mogući motivi.

Uviđaj na mjestu tragedije trajao je satima, a po nalogu tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona bit će obavljena obdukcija na Odjelu za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Šest godina zatvora za razbojnika koji je otimao novčanike i torbe

Kantonalni sud u Sarajevu je na osnovu dvije optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo izrekao…

Detalji krvavog napada u BiH: Muškarca izbola nožem supruga

Muškarac S. L., koji je izboden nožem sinoć u ugostiteljskom objektu u…

Zeničanka ubijena u Babinoj rijeci

U zeničkom naselju Babina rijeka došlo je do pucnjave, a tom prilikom…

Zbog ubistva Nesiba Halilovića uhapšene dvije osobe: “Došli u kombiju i napali ga nožem i palicom”

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima lišio slobode…