Čini se da budući roditelji narednih devet mjeseci ne mogu da razmišljaju ni o čemu drugom, osim o bebi koju očekuju. Svaki slobodan trenutak posvećuje se detaljima u vezi pregleda i testova u trudnoći, predviđanja spola i uređenju dječije sobe.

Iako posljednji mjeseci, a naročito posljednjih nekoliko sedmica trudnoće uglavnom protiču u velikim pripremama za bebin konačan dolazak, od nabavke kreveca, kolica, druge opreme i potrepština koje će biti neophodne od trenutka kada beba izađe iz porodilišta, dešava se da budući roditelji jednostavno predvide neke stavke zbog kojih bi kasnije mogli da se pokaju.

Jedna od najvećih grešaka budućih roditelja jeste da kupuju stvari tek nakon što se beba rodi. Iako postoje određene racionalne odluke za to, u slučaju da se ne zna bebin spol ili jednostavno roditelji žele da se uvjere da je sve prošlo kako treba, dobro je makar rezervisati stvari unaprijed. Također, pojedine krupne stvari poput kreveca i komode mogu se čekati sa isporukom.

Kada se kupuje krevetac, roditelji se odmah zapute ka dijelu gdje su posteljine za krevetac i ogradice birajući one koje im se čini i lijepim i kvalitetnim. Međutim, ono što se ispostavilo kao jedna od čestih grešaka jeste da se zaboravi da se uzme više kompleta posteljine.

Naime, poznato je koliko se često u prvim danima beba mora presvlačiti, što zbog bljuckanja, što zbog često punih pelena ili jednostavno, jer se roditelji još nisu uhodali. To znači, da bi već prvog dana mogla da se mijenja i posteljina za krevetac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Badem keksići

Veoma ukusni keksići sa bademima. Sastojci: – 150 g brašna – 125…

Pet razloga zbog kojih je dobro jesti kiseli kupus

Kiseli kupus je neizostavna namirnica na stolovima zimi. On je izvor brojnih…

Kad posao postane najvažniji: Možda ste radoholičar, a ovo su navike koje to otkrivaju

Naučnici kažu kako ovisnost o poslu iz dana u dan postaje sve…

Jestivo sjemenje puno vitamina E

Bademi su veoma hranjivi i bogati zdravim mastima, antioksidantima, vitaminima i mineralima.…