Porodica Novaka Đokovića našla se na udaru provladinih tabloida u Srbiji nakon što je najbolji teniser svijeta podržao proteste koji se posljednje dvije subote održavaju širom Srbije.

Na dan kada je čitava zemlja stala na par sati a veliki broj građana izašao na ulicu zbog dešavanja vezanih za Rio Tinto, Novak Đoković je riječima podrške pokrenuo pravu lavinu.

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka riječ o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na svom nalogu.

Nakon toga, objavio je i još jednu fotografiju uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Đoković je „utabao stazu“, a njom su krenuli brojni sportisti, pa su tako poruke podrške protestima poslali Milica Mandić, svjetska i olimpijska šampionka Jovana Preković, zatim Sonja Vasić, Nemanja Nedović…

To je očigledno izazvalo poprilično burnu reakciju, iako Đokovićevu poruku provladini mediji nisu željeli da prenesu, ili su to učinili sa velikim zakašnjenjem i njenom relativizacijom.

Nakon što se situacija malo smirila, uslijedio je napad na Đokovića u kom prednjače mediji na čijem čelu se nalaze čelnici fudbalskog kluba Partizan.

Doduše, ne direktan, jer očigledno postoji bojazan da bi to moglo za posljedicu da ima Đokovićevu otvorenu podršku protestima protiv aktuelne vlasti, već se na meti našla majka njegove supruge Jelene, Vera, zbog svojih privatnih poslova vezanih za izgradnju malih hidroelektrana.

Đokovićeva podrška protestima odjeknula je ne samo u Srbiji već i širom svijeta, pa su je prenijeli brojni svetski mediji.

Podsjećamo, širom Srbije posljednje dvije subote organizovani su masovni protesti zbog zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta, a 4. decembra blokirane su sve veće saobraćajnice. Nastavak protesta najavljen je za narednu subotu, 11. decembar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Tukao čovjeka do smrti nasred ulice: Uhapšen 20-godišnjak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž. R. (2001)…