Policijski slućžbenici Generalne uprave policije Republike Slovenije izvršili su u više slovenačkih mjesta pretrese kuća, i to kod policijskih službenika, koji su navodno imali lažne PVT potvrde. Tolerancija prema zaposlenima, koji počine krivično djelo, je nulta, naglašava za N1 generalni direktor policije Anton Olaj. Jedan policajac, kojeg su prošle sedmice uhvatili s lažnom PVT potvrdom, već je ostao bez posla. Šta će biti sa drugima?

“Policija je danas ponudila pomoć posebnom odjeljenju specijalizovanog državnog tužilaštva u provođenju pretresa kuća u raznim dijelovima Slovenije. Izvršeni su pretresi kuća kod više policijskih službenika, u vezi sa istragom falsifikovanih covid potvrda”, također je potvrđeno za N1 iz Generalne uprave policije.

Posebno odjeljenje specijalizovanog državnog tužilaštva istražuje krivična djela policijskih službenika. Još nije poznato kod koliko policajaca je danas obavljen pretres kuće zbog navodno lažnih PVT potvrda, kao ni da li su današnji pretresi nastavak pretresa od prošle sedmice, kada su policijski službenici priveli dvojicu ljekara (iz Lenarta i Ptuja), koji su izdavali razne lažne potvrde, uključujući i covid potvrde, i s tim profitirali približno milion eura.

Tada su policijski službenici otkrili i jednog svog radnog kolegu, koji je također kupio lažnu PVT- potvrdu i dali mu otkaz na poslu.

“Od ishoda istrage posebnog odjela specijalizovanog državnog tužilaštva, zavisiće dalje donošenje svih radno-pravnih mjera prema policijskim službenicima, koje će predložiti rukovodioci jedinica u kojima su zaposleni policijski službenici. Konačnu odluku o mjerama protiv njih donijeće generalni direktor policije” – rečeno je u Generalnoj upravi policije.

A generalni direktor policije Anton Olaj naglašava “nultu toleranciju prema zaposlenima koji počine krivično djelo, jer su takve radnje neprihvatljive u skladu sa važećim propisima i prirodom policijskog posla”. Dodaje i da u redovima policije “nema mjesta policijskim službenicima koji vrše nezakonite radnje, to istovremeno baca loše svjetlo na policijske službenike koji pošteno i predano obavljaju policijske zadatke”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You May Also Like

Potvrđena optužnica protiv bivše ministrice u Vladi KS Amele Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivše…

Mlada Slovenka umrla nakon vakcinisanja Johnson&Johnson

Mlada Slovenka umrla je od posljedica moždanog udara manje od dvije sedmice…

Dodik: Nemam ništa protiv džume

Zašto su Ivanić, Čović i Dodik ugovor Islamske zajednice s državom BiH…

Lažna nagradna igra na Facebooku: Umjesto posuđa, veći telefonski račun

Na Facebooku i Instagramu se dijeli nagradna igra kojom se učesnicima/cama nudi…