Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su 3. novembra oko ponoći u mjestu Debela Međa, spriječili krijumčarenje migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što su, prilikom kontrole državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 19 osoba afroazijskog porijekla, prenosi FENA.

Pod kontrolom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe (po izjavi državljani Afganistana), koje su upravljale čamcem, osumnjičene za počinjenje kaznenog djela krijumčarenja osoba.

Obje osobe su lišene slobode i u zakonom predviđenom roku bit će predane Tužiteljstva BiH. Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Preostalih 17 krijumčarenih osoba (četiri državljana Turske, pet Indije i osam Afganistana), bit će saslušano u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja te predani nadležnoj Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…