“Dom naroda će omogućiti u novom sastavu da se Hrvatima kaže ko vas šiša”, kazao je Milanović.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske jučer je kazao kako je “namjerni propust hrvatske diplomacije u Bruxellesu čin kriminalne neodgovornosti”, misleći na zaključke koje je usvojilo Vijeće EU a u kojima nema amandmana Ministarstva vanjskih poslova RH “da se osigura ravnopravnost konstitutivniih naroda kroz izbornu reformu”. Za takav amandman nije bilo političke volje u Vijeću ministara EU za vanjske poslove. Milanović je za ovaj “neuspjeh” okrivio premijera RH Andreja Plenkovića.

“Pitam Plenkovića kako misli pomoći Hrvatima na izborima naredne godine u dom naroda koji je jedina poluga zaštite vitalnih interesa koji su Hrvati koristili dva do tri puta ne više da im ne budu izabrani ljudi koji su Hrvati taj dan, nikad prije, nikad kasnije koji čak ne skrivaju to da etnički nisu Hrvati i pripadnici te zajednice koji dolaze iz kantona u kojima Hrvata više nema, ali im pripada kvota i koje biraju Bošnjaci. To nisu predstavnici hrvatskog naroda. To je pervertiranje logike i duha Dejtona. Da uzmem tvoje pravo i onda njime brišem pod. To je puno veći problem od Predsjedništva koje je simbolička stvar.

Dom naroda će omogućiti u novom sastavu da se Hrvatima kaže “ko vas šiša”. Mi Hrvate u BiH ne pokušavamo učiniti Hrvatima oni to jesu. Oni su hrvatski državljani, već desetljećima i s tom sviješću su nas primili u EU”, kazao je Milanović.

On je također Venecijansku komisiju nazvao “glupošću”.

60 sekundi potpunog ludila predsjednika Hrvatske pogledajte u nastavku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Jusuf naručio likvidaciju poznanika za 20.000 maraka

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Jusufa Mevića Juke i…

Forto povećao plaću direktorici Zavoda Belmi Barlov. Zašto?

Iako je još u maju prošle godine Belma Barlov imenovana za v.…

U Bosni i Hercegovini prosječna neto plaća 1.042 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle…

Parlament BiH: Predat zahtjev za nižu stopu PDV-a na određene namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su danas u…