U noći s petka na subotu nešto iza ponoći izbila je opća tučnjava u centru Posušja, tačnije u ugostiteljskom objektu Viva, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede, prijelom, noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše povrijeđeno, piše portal Otpor.

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00.50h da je došlo do tučnjave u lounge barr-u Viva, te da ima povrijeđenih. Pripadnici PU Posušje su izišli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti. Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava sudionika došli su do informacije o kome se radi” – govori za portal Otpor izvor iz MUP-a ZHK.

Kako je rečeno, radi se o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes IM (Imotskih) registracijskih oznaka.

Nedugo zatim, nešto malo iza 1h, granični policajci na GP Osoje su kontrolirali i izdvojili Mercedes u kojem zatečene dvije osobe za kojima se tragalo. Spomenutu braću M.G (r. 1991.) i R.G (r. 1993.) su zadržali do dolaska djelatnika PU Posušje koji su nakon dolaska utvrdili identitet njih dvojice, dok trećeg nisu pronašli u vozilu.

Bez posebnog protivljenja na poziv policijskih djelatnika, sprovedeni su u PU Posušje. Nakon što je nesporno utvrđeno kako su upravo oni izazvali nered, lišeni su slobode i zadržani. U međuvremenu se također doznalo da je vlasnik spomenutog objekta u kojemu je i izbila tučnjava M. M. teže povrijeđen i prevezen na CUM Mostar. O svemu tome izviješteno je Tužiteljstvo ZHK. Deseci svjedoka javili su se kako su spremni svjedočiti o ponašanju ove trojice, pa se saslušanje i obrada nastavila i tijekom jučerašnjeg dana, kazao je izvor.

Informacije kojima oni raspolažu, kako ova braća čine ovakva djela već 4 godine. Unatrag 4 godine najmanje 5 puta su učinili ovakvo nešto osobito u diskoteci Gaudeamus, a vlasnici diskoteke i ViVa-e su isti, a nakon tučnjave isti pobjegnu. Prije pola godine su kažnjeni za narušavanje javnog reda i mira na benzinskoj pumpi “F1” u Posušju i uvijek im je priča kako nisu ništa krivi već su napadnuti i branili su se, tako je i sada.

Otkriva kako se jedan od braće R.G. nedavno vratio s izdržavanja zatvorske kazne koju je služio 17 mjeseci, i još je na uvjetnoj slobodi zbog krijumčarenja veće količine opojnih sredstava. Drugi brat N.G. je trebao na izdržavanje zatvorske kazne u ponedjeljak i nije smio napustiti RH što će se isto utvrđivati. S obzirom na ovo što se dogodilo, pretpostavljaju kako je isti ilegalno prešao granicu, a ovi nisu smjeli ostaviti auto, pa su riskirali uhićenje, a njega su spašavali, navodi izvor iz MUP-a ZHK te da se radi o daljnjem rasvjetljavanju ovog događaj koji ima i kaznene elemente.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You May Also Like

Uskoro neće moći svi u kladionice

Crna Gora će novim zakonom o igrama na sreću i nagradnim igrama…

Čanak: Nek se zna, sjevernoistočna BiH koja sebe naziva RS niti je Republika niti je Srpska

Čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da Bosna i Hercegovina “ne…

Novalić: Hidroelektrane na Drini mogu da grade samo Srbija i BiH

Mi nemamo ništa protiv izgradnje hidroelektrane Buk Bjela na Drini, ali taj…

Radončić izabran za predsjednika SBB-a

  Delegati Trećeg kongresa Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se…